Turvallisuus ja käyttömukavuus etusijalla

Vapaa-ajan asunnon parviportaan suunnittelussa on ulkonäön lisäksi tärkeää käyttömukavuus ja tunne portaan sopivuudesta käyttötarkoitukseensa. Portaalle varattu tila ja ylätasanteen tai parven koko ohjaavat mitoitusta.

Lappiportaalla on vankka kokemus vapaa-ajan rakentamisessa. Vuosikymmenten yhteistyö johtavien vapaa-ajan kotien rakentajien kanssa on luonut meille vahvaa osaamista pienen tilan portaiden suunnittelussa ja valmistuksessa niin painuvarakenteisiin hirsirakennuksiin kuin painumattomiinkin.

Umpiportaat vapaa-ajan asunnossa.

Säädettävä, L-malli vai kohteeseen mitoitettu porrasratkaisu?

Aina ei porrasta tilatessa osaa hahmottaa, kuinka porras sijoittuu tilaan. Silloin säädettävä porras, jota voi sovittaa kohteeseen on hyvä valinta. Lappiportaan mallisuojatun Loimu- portaan kaltevuus säätyy asennettaessa porrasta. Loimu on pienen tilan jyrkkä parviporras, jossa kulkeminen on turvallista portaan jyrkkyydestä huolimatta. Portaan sivujohteisiin on integroitu käsijohdekahvat, joista saa tukevasti kiinni.

Pienen tilan L-mallin porras istuu hyvin nurkasta lähteviin porrasratkaisuihin. L-porras soveltuu erinomaisesti myös tapauksissa, joissa porras nousee välikaton rakenteiden väliin.

Kun tilaa portaalle on hieman enemmän, portaan kaltevuus/etenemän ja nousun suhde on syytä harkita käyttötarkoituksen mukaan. Korkea nousu on hankala lapsille, liian matala nousu taas ei tunnu hyvältä askeltaa. Myyjämme auttavat sinua oikean mitoituksen löytämisessä. Kysy lisää!

Lappiporras-mallisto soveltuu elämäsi kaikkiin koteihin

­Sisustukselliset suuntaukset vaikuttavat vapaa-ajan asuntojenkin rakentamisessa. Portaiden sävy on osa vapaa-ajan asunnon sisustusta – kuultovalkoisen paneelikaton sävy voi toistua portaan sivujohteissa, askelmista löytyy lattian tai tulisijan lämpöä. Pintakäsittely vesiohenteisilla lakoilla, petseillä ja maaleilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Väriyhdistelmiä on lukemattomia, vain mielikuvitus on rajana! Modernin vapaa-ajan asunnon rakentaja voi valita portaaseen lasikaiteen.

Pariskunta istuu portaissa.

Tutustu ja tilaa Netraudassa

Vakiomitoilla tai niiden pienillä muutoksilla valmistettava porras on luonnollisesti edullisin ratkaisu portaiden hankintaan. Vapaa-ajan asuntojen parven portaiden vakiomallistoon voit tutustua Netraudan verkkokaupassa.

Netrauta.fi