Portaat pudasjärven hyvänolon keskus

Portaat kohteeseen toteutettiin arkkitehti suunnitelman mukaan, joita sovellettiin Lappiportaan työstökeskuksilla valmistettavaksi. Ulkonäöllinen kokonaisuus toteutui suunnitelmien mukaan, materiaali portaille oli massiivitammi.  Askelmien pinnoitus ja kaiteet toteutettiin tilaajan toimesta portaiden asennuksen jälkeen.

Rakenteellisissa liitoksissa hyödynnettiin Lappiportaan käytössä olevia liitosteknisiä ratkaisuja, kohteesta tarkistettujen mittojen ja rakennesuunnittelijan laskentojen jälkeen päästiin valmistamaan portaiden rungot , taustat ja askelmat. Työtä tehtiin kahdella työstökeskuksella.  Kokonaisuutena projekti ole mielenkiintoinen, ajankäytöllisesti tehtaan omaan suunnittelijan ohjelmointi työ oli projektin suuritöisin ja tarkin vaihe. Portaat asennettiin Lappiportaan asennuksena.

Portaat ammattikoulu

Kemin Lappialle rakentui uutta koulutilaa.

Lappiportaat toteutettiin sisäänkäynnin viereen jäävään ikkunalliseen tilaan massiivi tammesta,

Vaatimus kaksikaistaisuudesta , portaiden leveys 1200 mm, hallintotilan suurempi etenemä ja portaan päättyminen ylemmän kerroksen ovipieleen tasanteena, huomioitiin portaita mitoitettaessa.

Ulkonäöllisesti toiveena tilaajalla oli tammi ja petsattu koivu. Portaista tulikin näyttävä kokonaisuus.

Massiivipuinen puuporras on puusepäntyötä parhaimmillaan

Kunnia-asiamme on valmistaa portaita, jotka täyttävät asiakkaidemme toiveet niin mitoituksen, turvallisuuden, pitkäikäisyyden  kuin ulkonäönkin osalta. Massiivipuinen porras on puusepäntyötä parhaimmillaan ja haastaa tekijänsä yhä uudelleen. Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että saamme valmistaa puuportaita, joiden materiaalina voimme käyttää massiivipuuta. Emme ole siirtyneet levypinnoitettuihin portaisiin, koska asiakkaamme arvostavat pitkäikäistä porrasta. Monet perheet valitsevat puuportaat koteihinsa, koska teollisesti puusepän työnä valmistettu porras on kestävä , ekologinen valinta.

Teollisesta työskentelytavasta huolimatta Lappiportaalla henkii edelleen perinteisen puusepäntyön arvot. Toimintamme on joustavaa ja asiakaslähtöistä, portaat valmistetaan aina asiakkaan toiveita kuunnellen ja kohdekohtaisten mittojen mukaan.

Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa, valvotuissa olosuhteissa, omalla tehtaallamme Kemissä. Me tunnemme alan voimassa olevat asetukset perin pohjin, käytämme korkealaatuisia kotimaisia materiaaleja ja valmistamme portaat alan uusinta tekniikka hyödyntäen.

Portaamme kohoavat korkeuksiin!