Vastuullisuus

Kotimainen valinta

Lappiporras on perheyritys, jonka tekijöillä on kasvot – seisomme ylpeinä tuotteidemme ja toimintamme takana. Kannamme vastuuta asiakkaidemme kotien turvallisuudesta, työntekijöistämme sekä ympäristöstä. Voit luottaa siihen, että valmistamme sinulle laadukkaan ja kestävän portaan ympäristöä ja tulevaisuutta ajatellen.

Lappiportaat valmistettaan huomisen trendejä ennakoiden. Lappiportaalle on myönnetty Avainlippu, merkki on osoitus kotimaisesta työstä sekä tuotteesta. Kotimaisuus on Lappiportaan voimavara, perheyrityksen arvoista tärkeimpiä.

Puu on ekologinen ja ainoa ihmisen elinaikana uusiutuva materiaali, puuporras onkin kustannustehokas kodin sisustuksen pitkäaikainen ja kestävä tuote.

Teemme yhdessä vuosikymmenten ajan kestävän Lappiportaan !

Portaat peilissä.

Kestävät puuportaat

Puu on terveellinen ja turvallinen materiaali, tämän päivän trendeissä päivä päivältä käytetympi. Puu materiaalina tuo joustavuutta, joka nopeuttaa valmistusta, Lappiportaat etenee nopeasti tilauksesta toimitukseen.

Lappiportaat valmistetaan valvotuissa olosuhteissa, täyttäen Ympäristöministeriön asettamat porrastuotejärjestelmien laatuvaatimukset. Portaiden vaatimusten mukaisuus osoitetaan Inspecta Sertifiointi Oy:n valvomalla sertifikaatilla nro: 10324–02.

Merkittävä osa raaka-aineistamme saapuu lähialueilta. Raaka-aineiden toimituserät ostamme isoina toimituserinä, jolloin kuljetuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Raaka-aine valintamme ovat harkittuja, pyrimme valinnoissamme keskittämään ostot kotimaisille toimittajille. Esimerkiksi maalatuissa portaan osissa, emme käytä kaukaa tuotuja lehtipuita tai pinnoitettuja levyjä vaan hyödynnämme valinnoissamme teollisuuden mahdollisuudet poistaa puusta maalausta häiritsevät oksat.

Huomioimme tuotannossamme ja raaka-ainevalinnoissamme luonnonvarojen säästämisen sekä tehokkaan raaka-aine käytön ”isosta puusta ylijäävät pienempiin osiin”.

Lappiportaat valmistetaan asiakaskohtaisena mittatilaustyönä.

Teollinen tuotanto mahdollistaa yksilöllisen portaan valmistuksen sarjavalmistuksena, näin pystymme minimoimaan valmistuskustannuksia, energian käyttöä sekä materiaali hukan yksittäistä porrasta kohden. Hävikki puujäte jatkaa matkaa Lappiportaalta paikalliselle energiayhtiölle energian tuottamiseen.

Porras pakkaukset valmistamme puutavarasta, joka täyttää ISPM 15-standardin asettamat vaatimukset. Pakkauksissamme on viralliset ISPM 15 -leimat. Standardin vaatimuksena on, että puinen pakkausmateriaali on kuoretonta, käsiteltyä kasvintuhoojien torjumiseksi sekä merkittyä standardin mukaisella merkinnällä. Porras paketti suojataan uusioraaka-aineista valmistetulla kalvolla sekä pahvi kannella, joka on ekologisesti uusiutuvista luonnonvaroista valmistettu ja täysin kierrätettävää.

Hyvinvoiva työyhteisö

Henkilökunnan hyvinvointi ja jaksaminen on ensisijaisen tärkeää. Turvallinen ja viihtyisä työympäristö sekä toimiva yhteistyö varmistaa, että jokainen työntekijä voi lähteä myös terveenä kotiin.

Kehitämme työyhteisössämme monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Työntekijöidemme ikäjakauma on laaja, nuorista vasta valmistuneista varttuneempiin henkilöihin. Työntekijöistämme yli kolmannes on työskennellyt meillä pidempään kuin 10 vuotta. Pitkäaikaisimmat työkaverit ovat arvokkaita nuorille vasta työuransa aloittaneille.

Jokainen työntekijämme elää arvojamme päivittäisessä työssään. Asiakaslupauksemme mukaisesti tuote toimitetaan ajallaan, sovitun mukaisena. Työntekijämme tiedostavat työssään, että porras toimitetaan kotiin. Kodissa on aina loppukäyttäjä, yksityinen asiakas tai perhe jolle kotia rakennetaan. Pitkäaikaiset asiakkaamme; ammattirakentajat rakennusliikkeiden projektikohteissa tai pientalo rakentamisessa luottavat Lappiportaisiin vuodesta toiseen. Omaa kotia rakentavan kuluttaja asiakkaan on turvallinen kääntyä osaavien porrasasiantuntijoiden puoleen, kun oman kodin rakentaminen tai remontoiminen on ajankohtaista.

Tutustu vastuullisuustoimiimme https://planetcompany.com/members/lappiporras/