Puuseppä Reijo Juopperi työskentelemässä puusepänverstaalla.

Nuoruuden unelmasta syntyi Lappiporras

Puuseppä Reijo Juopperi sai kipinän portaiden tekoon työskennellessään nuoruusvuosinaan puusepänverstailla. Hän mieltyi puuportaisiin erityisesti niiden haastavuuden vuoksi. Reijo toteutti unelmansa 1992 ja perusti oman yrityksen. Lappiportaan tarina oli alkanut.

Lappiporras vastasi pohjoisen rakentamisen tarpeisiin ja sai heti asiakkaita lähialueen hirsitalorakentajista ja rakennusliikkeistä. Toiminta alkoi kasvaa, ja yhtiöön palkattiin lisää puuseppiä valmistukseen. Samalla konekantaa lisättiin ja Lappiporras muuttui puusepänverstaasta porrastehtaaksi.

Teollista portaidenvalmistusta Suomessa.

Maailmalla tunnettu kotimainen puuporras, markkinajohtaja on koko perheen yritys

Tänä päivänä Lappiporras on alan kotimainen markkinajohtaja, massiivi puu portaita arvostetaan laajalti myös ulkomailla. Tehtaastamme lähtee maailmalle vuosittain tuhansia portaita.

Kasvusta huolimatta olemme edelleen perheyritys, sanan varsinaisessa merkityksessä. Reijo on yhä tuttu näky tehtaan arjessa, vaikka vastuu yrityksen pyörittämisestä onkin nykyisin muulla perheellä. Lappiportaan toimitusjohtaja Anne Juopperi – Reijon vaimo – toimii myös Suomen Porrasvalmistajat ry:n puheenjohtajana, varsinaisella alan näköalapaikalla. Reijon ja Annen tytär Marjo Rovaniemi johtaa toimiston arkea ja poika Sakari Juopperi toimii suunnittelun ja tehtaan työnjohtajana.

Lisäksi Lappiportaan työperheeseen kuuluu puuseppiä ja tuotannon työntekijöitä reilu 20. Pisimpään talossa olleet ovat aloittaneet pian yrityksen perustamisen jälkeen, jolloin tuoreimmet tekijät eivät olleet vielä syntyneetkään. Pitkän linjan ammattilaiset siirtävät osaamistaan nuorille ja innokkaille tekijöille perinteisen oppipoikamallin mukaan.

Portaat ja kaide
Lappiportaan perheeseen kuuluu puuseppiä ja tuotannon työntekijöitä reilu 20.
Modernit puuportaat.

Massiivipuinen puuporras on puusepäntyötä parhaimmillaan

Kunnia-asiamme on valmistaa portaita, jotka täyttävät asiakkaidemme toiveet niin mitoituksen, turvallisuuden, pitkäikäisyyden  kuin ulkonäönkin osalta. Massiivipuinen porras on puusepäntyötä parhaimmillaan ja haastaa tekijänsä yhä uudelleen. Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että saamme valmistaa puuportaita, joiden materiaalina voimme käyttää massiivipuuta. Emme ole siirtyneet levypinnoitettuihin portaisiin, koska asiakkaamme arvostavat pitkäikäistä porrasta. Monet perheet valitsevat puuportaat koteihinsa, koska teollisesti puusepän työnä valmistettu porras on kestävä , ekologinen valinta.

Teollisesta työskentelytavasta huolimatta Lappiportaalla henkii edelleen perinteisen puusepäntyön arvot. Toimintamme on joustavaa ja asiakaslähtöistä, portaat valmistetaan aina asiakkaan toiveita kuunnellen ja kohdekohtaisten mittojen mukaan.

Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa, valvotuissa olosuhteissa, omalla tehtaallamme Kemissä. Me tunnemme alan voimassa olevat asetukset perin pohjin, käytämme korkealaatuisia kotimaisia materiaaleja ja valmistamme portaat alan uusinta tekniikka hyödyntäen.

Portaamme kohoavat jo revontulien korkeuksiin!

Lappiporras on kasvanut vuosien myötä Suomen suurimmaksi porrasvalmistajaksi, ja tuotantolinjoiltamme on valmistunut jo 46 000 porrasta. Jos niistä koottaisiin yhdet korkeat puuportaat, kiipeäisimme jo revontulien korkeuksissa!